Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

30 september 2021
20:00

Referat: Infjärdens SK - Ohtana/Pajala FF

På fina LF Arena spelar Ínfjärden och Ohtana/Pajala oavgjort 1-1 (1-0)
OPFF skapar första läget redan i inledningen när Liam slår ett fint inlägg som når Adam, vars nick dock går över. I den 16:e minuten kommer ISK i ett snabbt anfall där Isac Wiklund frispelas, genskjutes av Elias Ylipää som får en fot på bollen men inte mer än att Isac kan rulla in 1-0 förbi en utrusande Felle. OPFF låter sig inte nedslås av baklängesmålet utan Liam stormar på nytt fram på högerkanten och denna gång går inlägget mot Petri Ritatörmäs huvud som ur bra läge nickar utanför. Ett par minuter senare har Petri ett fint skott där målisen hinner få upp händerna och räddar skottet. Avslutningen av första halvlek är jämn spelmässigt utan några större målchanser och paussiffrorna 1-0 till Infjärden.

Andra halvlek blir också en jämn historia spelmässigt. OP:s fölrsta målchans kommer när Adam spelar fram Petri och där ISK:s målvakt lämnat målet, men träffen är oren och bollen rejält utanför. Infjärden har också ett par skott ur hyfsade lägen där Felle får göra säkra räddningar. I den 77:e minuten kommer Danne Mäki förbi siste försvararen i ISK och blir fälld inne i straffområdet med straff som följd. Fram stegar John Kalla och sätter bollen högt uppe i målvaktens högra hörn till 1-1. Sista kvarten har Infjärden ett litet grepp men OP:s kontringar är farliga. Sista chansen har ISK när en hörna skapar kalabalik framför Felle innan vi får undan bollen och matchen slutar 1-1.

Sett över 90 minuter är oavgjort ett rättvist resultat. Felix Pekkari sprider lugn med sitt målvaktsspel och gjorde ett par klassräddningar. I en stabil backlinje plussar vi för Petteri Pellikka och Liam Alldén. På mittfältet gjorde Nisse Kentä åter en stark match och framåt blev Daniel Mäki allt bättre ju längre matchen led. I Infjärden går plussen till försvarets Fredrik Marklund, mittfältaren Anton Lundström och forwarden Isac Wiklund. Domaren Hugo Westergaard dömde ok men behöver bli lite mer bestämd med visselpipan.
Hörnor: 7-4, Gula kort: 1-3